Ir al contenido principal

(TOC) Trastorno Obsesivo Compulsivo en la adolescencia e infancia

 Resultado de imagen de toc 

El trastorno obsesivo compulsivo tiene características especiales en los niños y adolescentes que hacen que para su tratamiento se necesite una especialización adecuada.

A la familia le es difícil detectar el problema porque sus síntomas se mezclan con conductas que pueden corresponder al desarrollo normal del niño. En esta página se muestran las características que tiene en los niños y adolescentes y van a ayudar a distinguirlo de conductas normales.
La teoría de los marcos relacionales propone una serie de procesos psicológicos que pueden generarlo y cómo lo mantienen.
Estos procesos permiten explicar y entender qué es el trastorno obsesivo compulsivo y establecer alternativas en su tratamiento basadas en la terapia de aceptación y compromiso y que son prometedoras para mejorar los resultados del tratamiento psicológico de este trastorno. 

Contenido 

1.      Introducción
2.      Características del trastorno obsesivo compulsivo infantil
3.      Las etapas evolutivas de los niños y el trastorno obsesivo compulsivo
2.1.1    Diferencia entre conductas evolutivas y el trastorno obsesivo compulsivo
2.1.2   Diferencias entre el trastorno obsesivo compulsivo en adultos y en niños y adolescentes
2.1.3     Contenidos típicos de las obsesiones y tipos de compulsiones
2.2       Efectos en la vida del niño.
2.3       Cómo afecta en las familias
2.4       Comorbilidad
2.5      Los procesos psicológicos que generan y mantienen el trastorno obsesivo compulsivo en niños y adolescentes
2.5.1     Visión fisiológica y visión conductual
3       Tratamiento del trastorno obsesivo compulsivo en niños
3.1     La Terapia cognitivo conductual y la Exposición con Prevención de Respuesta
3.1.1   La Exposición con Prevención de Respuesta (EPR) en niños y adolescentes
3.2        La eficacia de los tratamientos
3.3    La terapia de aceptación y compromiso en el tratamiento del trastorno obsesivo compulsivo
3.3.1         La familia en el tratamiento del trastorno obsesivo compulsivo
3.3.2         Recaídas

(Susana Zazo - Jose A. Garcia)

Comentarios

Entradas populares de este blog

Psicoterapia Domiciliaria

La psicoteràpia és un recurs que s'utilitza en les persones que tenen certs tipus de trastorns emocionals que ha anat adquirint una certa condició de cronicitat i que d'alguna manera interfereixen amb el funcionament psicosocial de la persona. L’orientació psicològica te un caràcter més preventiu i s’ha d'aplicar quan el problema o la situació és més circumstancial i els seus efectes sobre el funcionament psicosocial no han adquirit una connotació de certa cronicitat o estabilitat. L’orientació psicològica pretén ajudar a la gent a mantenir la seva salut mental i aconseguir una òptim funcionament psicològic basat en la confiança en si mateix, autoestima, auto comprensió i el desenvolupament d'habilitats per treballar, estimar i gaudir satisfactòriament superant les diferents situacions de conflicte que se’ls puguin presentar. ÀMBITS D’ACTUACIÓ Els àmbits en els que els fonamentalment oferiré els meus serveis, estan bàsicament lligats a la ajuda psicològica de in...

L'activitat física és fonamental per a la salut i el benestar, ja que ajuda a afegir anys a la vida i vida als anys

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) és la màxima autoritat del planeta sobre aquesta matèria i entre les seves línies de treball ja fa anys que segueix la incidència de l'activitat física en els diversos grups de població. En aquest context, al final del 2020 va donar a conèixer unes noves Directrius sobre activitat física i hàbits sedentaris, emmarcades en el  Pla d'acció mundial sobre activitat física 2018-2030 , que té la finalitat que les persones siguin més actives i sanes. Des la mateixa OMS es recorden algunes dades que parlen per si soles: cada any es podrien evitar fins a 5 milions de morts amb més activitat física, un de cada quatre adults no té els nivells d'activitat física recomanats, les persones amb un nivell insuficient d'activitat física tenen un risc de mort del 20-30% superior respecte de les que sí el tenen, i el 80% dels adolescents presenten precisament un nivell insuficient d'activitat física. Aquestes  Directrius  se centren en diver...